Reizende letterkasten

reizende letterkastletterkast Edith Brouwerletterkast ingelijst door lijst Mkunstproject de letterkast

Voor de promotie van het boek van Edith Brouwer ‘De letterkast’, zijn er ‘reizende letterkasten’ gemaakt met origineel grafisch werk van Fré Cohen. Deze gaan op reis naar verschillende boekhandels in Nederland. Letterkasten met linosnedes komen te hangen in de foyer van Museum Het Schip in Amsterdam.

Marlies Veldman van Lijst M heeft oude letterkasten en laden (afkomstig uit drukkerijen) omgebouwd tot lijsten. Bij de inlijsting heeft zij gekozen voor TruVue Optium Acrylic®, omdat sommige kasten dus ergens komen te hangen of te staan. Maar vooral vanwege het reizende karakter van de expositie en sommige kasten dus veel onderweg zullen zijn.

“Daarom vinden wij echt glas geen optie (breekbaar en zwaarder) en gewoon acrylaat (plexiglas) is te spiegelend. TruVue daarentegen heeft antistatische en antireflecterende eigenschappen en een maximale bescherming tegen uv-straling (99,8%). Het kunstglas blijft mooi schoon en vergt weinig onderhoud. Wel blijft voorzichtigheid geboden”, aldus de lijstenmaker.

Vanaf 2 november 2021 t/m 4 september 2022 presenteert Museum Het Schip een tentoonstelling over de Nederlandse kunstenares en grafica Fré Cohen (1903-1943).

“Gekozen bij dit kunstproject voor Tru Vue Optium Acrylic omdat het werk veel beter naar voren komt. ”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?