Earth Wind and Fire

Inlijsting Gijs van Wijk, Capricorn Lijsten Hoofddorp ter inspiratieLp Langspeelplaat ingelijst van Earth, Wind and FireEarth, Wind and Fire collectors itemEarth, Wind and Fire framed12 albums Earth, Wind and Fire framed

Earth, Wind and Fire

Wouter en Denise zijn fan van Earth, Wind and Fire, een Amerikaanse band opgericht in 1969. De door de jaren heen gekochte albums, inclusief langspeelplaten verdienden een betere plek dan in de kast. Dus kwamen ze op het idee om de lp’s in te laten lijsten. Lijstenmaker Gijs van Wijk van Capricorn Lijsten in Hoofddorp maakte er een waar kunstwerk van.

Museaal inlijsten

Allereerst is er in overleg met de klant gekozen voor een verdiepte alumiumlijst, waarbij kleur en materiaal zijn afgestemd op hun zwarte metalen binnendeur. Vervolgens is er gekozen voor een zwarte passe partout met zwarte kern. Tot slot is er gekozen voor Perfect White Artglass 70% uv-werend (ook wel museumglas genoemd) en het geheel reversible ingelijst (volgens de museumkwaliteit norm).

Het collectors item is nu een waar kunstwerk aan de wand, waarbij er nauwelijks reflecties zijn en de kleurechtheid goed tot uitdrukking komt. Zo is ook goed te zien dat op twee hoezen de aankoopprijs in guldens nog aanwezig is. De eigenaren kunnen nu ieder moment volop genieten van hun verzameling.

“Nauwelijks reflecties en kleurechtheid komt goed tot uitdrukking.”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?