Over

Glashandel Wybenga is geen gewone glasleverancier. Wij leveren museumglas van topkwaliteit, produceren unieke designobjecten en bieden een full colour glasbeleving.

Glashandel Wybenga in Franeker is een specialistische glasleverancier voor hoogwaardige spiegels en glasproducten op maat. Wij bedienen niet alleen musea, galerieën en lijstenmakers maar ook de interieur-, meubel- én jachtbouw in de Benelux.

Spiegel bakdkamer

State of the art

De ontwikkeling van ontspiegelende en UV-werende glascoatings heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.

Als specialistische glasleverancier focussen wij ons op de modernste, hoogwaardige glasproducten. Daarnaast leveren wij eersteklas kwaliteit spiegels (digital en corrosiebestendig). Tevens onderscheiden wij ons met ontspiegeld (veiligheids)glas, dat perfect zicht op bijvoorbeeld persoonlijke objecten toelaat.

Bij Glashandel Wybenga bent u verzekerd van topkwaliteit glas van toonaangevende producenten.

Levering op maat

Levering op maat

Glashandel Wybenga beschikt over een uitgebreid machinepark voor snijden, slijpen, boren, wassen, printen en graveren van glas.

Met de 5-assige Intermac kunt u glas en spiegels bijzonder nauwkeurig door ons laten bewerken. Te denken valt aan facet slijpen, plat poly (pp) slijpen, uitsparingen frezen en gaten boren in spiegels en glas. Daarnaast zijn bijna alle vormen en opties mogelijk.

De allround flatbed grootformaat digitale uv-ledprinter kan een (geharde) glasplaat of kunststof acrylaat bedrukken door middel van uv-techniek. Het printen kan in full colour, wit en fluorkleuren, zoals ultraviolet en paars.

Wagenpark Eigen transport

Eigen transport

Als vooraanstaande glasleverancier laten wij niets aan het toeval over. Glas is een kwetsbaar product, dus houden we het transport in eigen beheer.

Glashandel Wybenga bezorgt het glas bij u met eigen vrachtauto’s. Onze ervaren chauffeurs weten exact hoe ze met glas moeten omgaan. Zij dragen het glas netjes bij u in de stellingen. En de lege kisten nemen ze weer mee voor hergebruik.

Het wagenpark bestaat overigens uit auto’s met minimaal euro 6 code, deze stoten minder schadelijke stoffen uit.

Pand van Wybenga

Duurzaam ondernemen

Glas leent zich uitstekend voor recycling. Bij Glashandel Wybenga zien we het dan ook als onze plicht om glasafval in te zamelen bij onze klanten.

Hetzelfde doen we met verpakkingsmaterialen. Een bijkomend voordeel is dat u hiermee bespaart op afvalstortkosten. Al ons glasafval bieden we aan voor recycling, net als hout, metaal, folie en papier. We beperken het gebruik van houten transportkisten; hiermee realiseren we jaarlijks een houtbesparing van 75%.

Stroom wekken we op met zonnepanelen; hierbij zijn we volledig zelfvoorzienend.

Ons team

Sebastiaan Douma

Roland Douma

Niels Rusticus

Tjipko Herder

Ronald de Haan

Wanda Feenstra

Mahinder Sanggam

Margreet Kuipers

Johannes van der Sluis

Lammert Kielstra

Ydo Harkema

Dieks Potuyt

Hans Kersbergen

Glashandel Wybenga is dé glasleverancier voor musea, galerieën, lijstenmakers en de interieur-, meubel- en jachtbouw!

Pand Franeker