Machinepark

Glashandel Wybenga in Franeker beschikt over een volledig scala aan productiemachines voor zowel complexe als unieke bewerkingen op glas, spiegels en meer. We zetten de machines even voor u op een rij.

1. CNC-machine (Intermac Master 38.5)

Met deze machine zijn we dé enige in het noorden van het land die nauwkeurige en complexe glas- en spiegelbewerkingen aan kan. Zo kan de 5-assige Intermac Master 38.5, met uiterste precisie – een tolerantie van 0,2 mm – unieke designobjecten op maat maken. Daarbij kan deze machine ook verstek en facetranden slijpen. Dat wil zeggen het slijpen van een aflopende sierrand, van een bepaalde breedte of hoek, aan de rand van het glas of een spiegel. Zowel allerlei glassoorten als verschillende vormen kunnen door deze facetmachine geslepen worden.

Kenmerken Master 38.5

 • Uitstekende prestaties bij het uitvoeren van de meest complexe bewerkingstechnieken
 • Flexibiliteit en veelzijdigheid bij alle bewerkingen
 • Ongekend veel mogelijkheden
 • Mallen inscannen en digitaliseren naar een AutoCAD DXF-bestand.

In de video hieronder een kleine impressie van onze Master 38.5.

 

2. Uv-printer (Longier Hunter FR4650)

De allround LED flatbedprinter kan een groot formaat (geharde) glasplaat of kunststof acrylaat bedrukken door middel van uv-techniek. Het printen kan in full colour, wit en fluorkleuren, zoals ultraviolet en paars. De vierkleurendruk printer werkt met het kleurbereik volgens het CMYK-model (cyan, magenta, yellow, key) en als extra kleur wit.

De uv-printer kan naast glas ook printen op aluminium, dibond en allerlei andere ondergronden. Om tot een mooi resultaat te komen is vooral de hoogte van de resolutie van het originele (foto)bestand belangrijk. De prints kunnen zowel binnen als buiten toegepast kunnen worden.

Werkgebied: 3.200 x 1.450 mm
Dikte: max. 55 mm

 

3. Snijtafel voor gelaagd glas (Hegla VSG-M 33/37 MT)

Zoals de titel al aangeeft kunnen we met de Hegla snijtafel – een volautomatische compacte machine – gelaagd glas en uit eigen voorraad snijden.

Werkgebied: tot maximaal 2550 x 3210 mm
Dikte: 22.1 t/m 66.2 mm

Gelaagd glas snijden Hegla
 

4. XYZ-modellen snijtafel (Bottero Modulinea)

Een xyz-modellen snijtafel is een machine voor het snijden van enkel glas. Zo kan elk model volautomatisch gesneden worden en waarbij de Z-as een grote rol speelt.

Werkgebied: tot maximaal 2550 x 3210 mm
Dikte: 2 t/m 12 mm

xyz-modellen snijden Bottero Modulinea
 

5. CNC-machine (Intermac Master 30)

De 3-assige Intermac kan net als de 5-assige Intermac alle mogelijke glas- en spiegelbewerkingen aan. Daarnaast kunnen we ook alleen mallen inscannen en digitaliseren naar een AutoCAD DXF-bestand. De werktafel is 3 meter breed. Glasbewerkingen met 3 assen garanderen een optimale betrouwbaarheid en precisie bij het maken van bijvoorbeeld glasplaten voor badkamers en douchewanden. Overeenkomstig met de 5-assige CNC-machine zijn de mogelijkheden ongekend.

Kenmerken Master 30

 • Frezen
 • Slijpen en perifere afwerking
 • Precisie en betrouwbaarheid
 • Uitstekende productie-efficiëntie
 • Mallen inscannen en digitaliseren naar een AutoCAD DXF-bestand.
 

6. Lasermachine (BRM Lasers)

Met onze CNC-gestuurde lasermachine bieden wij extra service qua snijden (zeer kleine modellen mogelijk). Daarnaast uitgebreide mogelijkheden voor graveren. Te denken valt aan logo’s, tekst en afbeeldingen.

Met de lasermachine kunnen wij heel nauwkeurig werken. Daardoor behoort handwerk tot het verleden. Met uiterste precisie kunnen wij (zeer kleine) modellen voor u maken of bijvoorbeeld gaten, sparingen of teksten op maat maken.

Werkgebied: maximaal 1000 x 1600 mm
Dikte: afhankelijk van de materiaalsoort

Machinepark lasermachine
 

7. Facetmachine (Bavelloni B75 CN)

Facet is het slijpen van een aflopende sierrand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas of een spiegel. Allerlei glassoorten en spiegels kunnen door deze facetmachine geslepen worden. Deze machine is een rechtlijnige facetmachine voor het slijpen van facetranden. Werkgebied: minimum 10 x 45 mm Dikte: vanaf 4 mm

Rechtlijnig facet slijpen Bavelloni
   

8. Wasmachine (FOREL)

De meeste opdrachtgevers stellen het op prijs dat de glasproducten voor aflevering gewassen worden. De High quality wasmachine zorgt ervoor dat de producten schoon afgeleverd, Uiteraard passend binnen het werkgebied. Indien gewenst kunnen we ook grotere platen gewassen afleveren, onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Werkgebied: 1600 x 3200 mm Dikte: 3 t/m 19 mm

Wasmachine voor glas Forel
 

Werkvoorbereiding en uitvoering glasbewerking

Voor de voorbereiding en uitvoering van het bewerken van (spiegel)glas en andere materialen ontvangen we graag specificaties en tekeningen (CAM/CAD, AutoCAD). Uiteraard kunnen wij die ook voor u uitwerken. Het alleen inscannen van een mal is ook mogelijk, waarna u een digitaal DXF-bestand ontvangt.

Producttoepassingen

Wij leveren de producten afkomstig van bovengenoemde machines veelal aan de lijstenmakerij, meubel- en glasindustrie, bouwsector, jacht- en interieurbouw en bijvoorbeeld hotels. Vaak gaat het dan om wandversieringen (schilderijen voor in het interieur), sanitair, keukenachterwanden en tafelbladen. Maar ook om gegraveerde spiegels, reclameborden en meer. Glashandel Wybenga kan daarbij excelleren in snelle bewerkingen van kleine en grote productiebatches. Samengevat zijn de mogelijkheden van de machines nagenoeg oneindig; van facet slijpen tot het full colour bedrukken van een glasplaat (gehard glas) tot iets meer dan 3 meter. Als glasleverancier bieden we met het gehele machinepark bewerkingen aan die de totale glasbeleving van iedere opdrachtgever zal verhogen. Bovendien kunnen wij met ons eigen wagenpark alle producten snel leveren en bezorgen in de gehele Benelux.

Wagenpark

Vragen over glasbewerking?

Wij denken graag met u mee in de mogelijkheden van glasbewerkingen en meer. Dus neem gerust contact met ons op voor vragen. Bel 0517-392532 of maak gebruik van het contactformulier. Meer weten over wat Glashandel Wybenga voor u kan betekenen? Bekijk onze digitale hieronder (bladerfunctie) of download de brochure in PDF.

Onze voordelen

 • Glas van de beste kwaliteit
 • State of the art producten
 • Voor alle producten maatwerk mogelijk
 • Eigen productiemachines voor zowel complexe als unieke bewerkingen op glas, spiegels en meer
 • Eigen transport in de gehele Benelux
 • Professionele levering op locatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij denken graag met u mee! Neem gerust contact met ons op voor vragen. Bel 0512 331 644 of vraag direct een offerte aan.