Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) zijn voor Glashandel Wybenga en D&O Bouwglas een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering. Wij proberen waarden te creëren op economisch, ecologisch en sociaal gebied samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers. Wij zijn bezig met het ontwikkelen van MVO-beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Concreet zijn er al een aantal stappen gezet.

MVO economisch

We zijn begonnen met het in kaart brengen van ons energieverbruik. Vrij snel werd duidelijk dat we duurzame energieopwekking op eigen bedrijfsgrond konden realiseren. Intussen hebben we op ons pand 400 zonnepanelen geplaatst. Deze zichtbare investering levert een bijdrage aan de verduurzaming van ons pand in de vorm van CO2-uitstoot reductie. Ons pand is daarbij nu geheel zelfvoorzienend op het gebied van stroomverbruik. Letterlijk en figuurlijk: zichtbaargoed.

Glashandel Wybenga en D&O Bouwglas zijn onderdeel van de D&O groep.

MVO ecologisch

Glashandel Wybenga biedt klanten al langer de mogelijkheid om naast het leveren van glas ook het glasafval te verzamelen en te recyclen. Glas wordt nooit afval want het is steeds weer grondstof voor nieuw glas en dus 100 procent recyclebaar. Bij het recyclen van glas verliest het glas niet aan kwaliteit. Er ontstaat geen restafval dat verbrand of gestort wordt. Glas is daardoor een oneindig duurzaam product. Zo wordt vlakglas bijvoorbeeld weer gebruikt als grondstof voor nieuw vlakglas, holglas of glaswol. Het hergebruik van glas gebeurt al jaren en voldoet sluit aan bij de nieuwe termen: circulaire economie en kringloopeconomie. Wij onderschrijven dat grondstoffen hergebruikt worden en teruggebracht worden in de kringloop. Wij zijn aangesloten bij VRN (Vlakglasrecycling Nederland).

MVO sociaal

We zijn aan het onderzoeken hoe we het duurzaam ondernemen in de praktijk kunnen brengen; wat het concreet betekent voor onze organisatie en; hoe we de inzetbaarheid van medewerkers kunnen behouden en vergroten. Het werk van de glaszetters is anders dan van onze kantoormensen. Voor de één is de lichamelijke belasting hoger voor de ander de geestelijke belasting. Een uitdaging voor de gehele glasbranche hoe deze verschillende medewerkers duurzaam in te zetten. Glashandel Wybenga zal in samenwerking met Stoov (Stichting Opleidings- en Ontwikkelfonds van de Vlakglasbranche) onderzoeken hoe we dit de komende tijd een invulling kunnen gaan geven.

MVO maatschappelijk

Al voor de intrede van de participatiewet bieden wij als glashandel kansen voor mensen met een arbeidsbeperking. Wij bieden hen een werkplek waarbij ze in een reguliere werkomgeving zich kunnen ontwikkelen en gewaardeerd voelen. De detachering verloopt via Empatec Franeker en Centrum De Mik Wommels.

Onze voordelen

  • Glas van de beste kwaliteit
  • State of the art producten
  • Voor alle producten maatwerk mogelijk
  • Eigen productiemachines voor zowel complexe als unieke bewerkingen op glas, spiegels en meer
  • Eigen transport in de gehele Benelux
  • Professionele levering op locatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij denken graag met u mee! Neem gerust contact met ons op voor vragen. Bel 0512 331 644 of vraag direct een offerte aan.